Υπηρεσίες

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 1

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 2

Επικοινωνία


Γνωριμία με το ΗΡΑ 1

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 1 υπό την αιγίδα του διευθυντή μας κ. Αντώνη Καλογεράκη, οι ηλικιωμένοι βρίσκουν μια δεύτερη οικογένεια και ένα ζεστό περιβάλλον να τους φροντίζει. Γρήγορα μαζί μας νιώθουν την αγάπη, την προστασία και την ασφάλεια που χρειάζονται ώστε να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής στη Τρίτη ηλικία.

Η Κοινωνική Λειτουργός Αρετή Σμυρνιωτάκη, υπεύθυνη του ΗΡΑ 1, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας μας, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ηλικιωμένων και την συνεργασία με φορείς της κοινότητας. Η διεπιστημονική ομάδα συνεργατών του ΗΡΑ 1, και το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό μας, με καθοδήγηση από τον γενικό γιατρό κ. Πατεράκη Εμμανουήλ, διασφαλίζουν την παρακολούθηση και υποστήριξη της υγείας των ηλικιωμένων σε 24ωρη βάση. Στη Μονάδα μας υπάρχουν κατάλληλα εξοπλισμένοι χώροι φυσικοθεραπευτηρίου, ιατρείου, κουζίνας, λουτρού, πρόσφατα ανακαινισμένα σαλόνια και τραπεζαρίες υψηλής αισθητικής. Στα δωμάτια υπάρχει κουδούνι ασφαλείας για άμεση κλίση νοσηλευτών, τηλεοράσεις, κεντρική θέρμανση και σε όλους τους χώρους η καθαριότητα είναι η υποδειγματική. Η κουζίνα του ΗΡΑ 1 προσφέρει ισορροπημένη παραδοσιακή Κρητική Διατροφή υπό την επίβλεψη της διατροφολόγου κ. Γρηγοράκη Νίκης, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες κάθε ηλικιωμένου.

Απέναντι από το ΗΡΑ 1, οι ηλικιωμένοι μπορούν να επισκεφτούν το φαρμακείο του κ. Αντώνη Παπαδάκη από όπου προμηθεύονται φάρμακα, αλλά και εξειδικευμένα γηριατρικά προϊόντα. Λίγο πιο κάτω υπάρχουν πάρκα, καφενεία, ενορίες, καταστήματα, το "Καφέ Alzheimer" του Πόρου, και το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η (πρώην ΚΑΠΗ) του Πόρου, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν δημιουργήσουν νέες επαφές. Παράλληλα στο ΗΡΑ 1 διοργανώνονται διάφορες εκδρομές, καθώς επίσης και εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες συχνά πραγματοποιούνται με την συμμετοχή και συνεργασία φορέων της κοινότητας.

Με βάση τη γνώση και την εμπειρία πολλών ετών λειτουργίας, το ΗΡΑ 1 συμμετέχει με εργασίες, σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Προσπαθώντας πάντα να προσφέρουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, με σεβασμό και ευαισθησία στις ανάγκες της Τρίτης και Τέταρτης ηλικίας, το ΗΡΑ1 θα είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά γεμάτη αγάπη και φροντίδα για τους ηλικιωμένους.