Υπηρεσίες

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 1

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 2

Επικοινωνία


Γνωριμία με το ΗΡΑ 2

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 2 υπό την αιγίδα του διευθυντή μας κ. Αντώνη Καλογεράκη, οι ηλικιωμένοι βρίσκουν μια δεύτερη οικογένεια και ένα ζεστό περιβάλλον να τους φροντίζει. Γρήγορα μαζί μας νιώθουν την αγάπη, την προστασία και την ασφάλεια που χρειάζονται ώστε να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής στη Τρίτη και Τέταρη ηλικία.

Η Κοινωνική Λειτουργός Σκαλιδάκη Καλλιόπη, υπεύθυνη του ΗΡΑ 2, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας μας, καθώς ασκεί την κοινωνική εργασία σε υποστηρικτικό- συμβουλευτικό- θεραπευτικό επίπεδο των ηλικιωμένων και συνεργάζεται με φορείς της κοινότητας. Η διεπιστημονική ομάδα συνεργατών του ΗΡΑ 2, και το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό μας, με καθοδήγηση από τον γενικό γιατρό κ. Πατεράκη Εμμανουήλ, διασφαλίζουν την παρακολούθηση και υποστήριξη της υγείας των ηλικιωμένων σε 24ωρη βάση. Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 2 διαθέτει άνετους εξωτερικούς όπου απολαμβάνουν τη ξεγνοιασιά και την ζεστασιά που τους προσφέρεται, μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων ώστε η παραμονή να γίνεται απόλαυση.

Με υψηλό επίπεδο παροχής ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών στις σύγχρονες και άνετες εγκαταστάσεις των Μονάδων, με ιατρείο , Φυσιοθεραπευτήριο, Ειδικό λουτρό και με το κατάλληλο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθ όλη τη διάρκεια του 24 ώρου. Παρέχεται η δυνατότητα ισορροπημένης παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής υπό την επίβλεψη της διατροφολόγου κ. Γρηγοράκης Νίκης, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλικιωμένου.

Επιπλέον, με υπέροχη θέα στο Κρητικό Πέλαγος, καθημερινές υπηρεσίες καθαριότητας, προηγμένα συστήματα ασφαλείας και προστασίας των διαβιούντων, κεντρική θέρμανση, κλιματισμό, τηλεοράσεις LCD, προηγμένα συστήματα ήχου συνδεόμενα με τα δωμάτια των διαβιούντων και εργονομικά έπιπλα συνθέτουν ένα άρτιο περιβάλλον διαμονής.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι στο ΗΡΑ 2 διοργανώνονται διάφορες εκδρομές, καθώς επίσης και εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες συχνά πραγματοποιούνται με την συμμετοχή και συνεργασία φορέων της κοινότητας.

Τέλος, άξιο λόγου είναι οι καθημερινές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στους χώρους μας με την συμμετοχή των διαβιούντων στοχεύοντας στην δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης,αγάπης και σεβασμού μεταξύ τους.