Υπηρεσίες

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 1

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 2

Επικοινωνία


Ιστορικό

Ιστορικό


Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 1 και ΗΡΑ 2 ξεκίνησαν σαν ένα τολμηρό όραμα του κ. Γεωργίου Καλογεράκη πατέρα του σημερινού διευθυντή. Το 1994 ο κ. Γιώργος και η σύζυγος του κ. Μαρία, ευαισθητοποιημένοι στις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας, καθώς είχαν ήδη ηλικιωμένους τους δικούς τους γονείς, παρατήρησαν την ένδεια υπηρεσιών φύλαξης και φροντίδας ηλικιωμένων στο Ηράκλειο.

Έτσι θέλοντας να προσφέρουν περισσότερα στον τομέα αυτό, ξεκίνησαν την πρώτη μας δομή για την φροντίδα ηλικιωμένων στο Κοκκίνη Χάνι, με χωρητικότητα 15 ατόμων. Μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε η ανάγκη παρεχόμενων υπηρεσιών και έτσι το Μάιο του 1995 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του ΗΡΑ 1 στον Πόρο Ηρακλείου στο χώρο της πρώην κλινικής ΗΡΑ. Οι διορθωτικές παρεμβάσεις υποδομών διήρκεσαν ένα έτος οπότε και δόθηκε η άδεια λειτουργίας του.

Γρήγορα το ΗΡΑ 1 διακρίθηκε για τις άριστες υπηρεσίες και την αξιοπιστία των συνεργατών του. Υπό την διεύθυνση του κ. Αντώνη Καλογεράκη πλέον, οι ηλικιωμένοι ένοικοι και η διεπιστημονική ομάδα, γίναμε όλοι μαζί μια μεγάλη οικογένεια. Οι ίδιοι οι εξυπηρετούμενοι μας, ανέδειξαν το έργο μας και μας στήριξαν στην επέκταση του ΗΡΑ και στις Κάτω Γούβες.

Σε ένα χώρο απαράμιλλης πολυτέλειας επί της οδού Παπαφλέσσα δίπλα στη θάλασσα, το πρώην ξενοδοχείο Καλυψώ, το 2013 μεταμορφώθηκε βάση των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σε μια υπερσύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, το ΗΡΑ 2.

Έχοντας την αγάπη και την υποστήριξη των ηλικιωμένων, η πορεία προς το μέλλον δεν παύει να είναι πάντα για εμάς μια συνεχείς πρόκληση βελτίωσης και ανταπόκρισης στα δεδομένα αναγκών της σύγχρονης κοινωνίας...