ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Υπηρεσίες
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 1
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 2

Ιστορικό                  

Ιστορικό

ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΟΡΑΜΑ


 Ήδη από το 1994 η οικογένεια Γεωργίου και Μαρίας Καλογεράκη , ευαισθητοποιημένοι στις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας, παρατήρησαν την ένδεια υπηρεσιών φύλαξης και φροντίδας ηλικιωμένων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Θέλοντας λοιπόν να προσφέρουν περισσότερα στον τομέα αυτό, ξεκίνησαν την πρώτη μας δομή στο Κοκκίνη Χάνι, με χωρητικότητα 15 ατόμων. Σε λιγότερο από ένα χρόνο αυξήθηκε η ανάγκη παρεχόμενων υπηρεσιών κι έτσι το 1995 ξεκίνησαν οι διαδικασίες λειτουργίας του ΗΡΑ 1στον Πόρο Ηρακλείου Κρήτης, στο χώρο της πρώην κλινικής ΗΡΑ. Οι διορθωτικές παρεμβάσεις υποδομών διήρκεσαν ένα έτος, οπότε και δόθηκε η νόμιμη άδεια λειτουργίας του.

Σύντομα το ΗΡΑ 1 διακρίθηκε για τις άριστες υπηρεσίες και την αξιοπιστία των συνεργατών του. Κληροδότημα από τον πατέρα στον γιό, το 2012 τα ινία της Μονάδος Ηρα 1 παίρνει ο Αντώνης Καλογεράκης. Υπο την διεύθυνσή του πλέον, ιδιοκτήτες, ηλικιωμένοι και διεπιστημονική ομάδα γίνονται μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό άλλωστε είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του ΗΡΑ 1, το οικογενειακό περιβάλλον και η θαλπωρή που αισθάνονται οι άνθρωποι που φροντίζουμε.

Οι ίδιοι οι άνθρωποί μας , ανέδειξαν το έργο μας και μας στήριξαν στην επέκταση του ΗΡΑ και στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου Κρήτης. Σε έναν χώρο απίστευτης φυσικής ομορφιάς άνω των 5 στρεμμάτων , δίπλα στην θάλασσα, το πρώην Ξενοδοχείο Καλυψώ, μεταμορφώνεται το 2013 βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών , σε μια σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, το ΗΡΑ 2.

Η ανάγκη μας όμως για το βέλτιστο και ο διακαής πόθος μας για το καλύτερο δεν σταμάτησε εκεί. Το 2016 ανακαινίζετε πλήρως η Μονάδα μας στον Πόρο ΗΡΑ 1, με τους ανθρώπους μας να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας και την ανταποδοτικότητα μας στην εμπιστοσύνη τους.

Έχοντας πλέον την αγάπη και την υποστήριξη των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους, η πορεία προς το μέλλον δεν έπαψε να είναι για την οικογένεια του ΗΡΑ μία συνεχής πρόκληση βελτίωσης και ανταπόκρισης στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας.

Γι αυτό και το 2018 ο Κος Καλογεράκης Αντώνης με την σύζυγό του Μαρία παίρνουν την απόφαση ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου, την δημιουργία του ΗΡΑ 3 , στην οδο Γερωνυμάκη 24, στην γνωστή σε όλους μας πρώην « ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ», έκτασης περίπου 2500τμ στο κέντρο του Ηρακλείου.

Έπειτα από πολύ κόπο και εκ βάθρων ανακαίνιση, που διήρκησε πλέον του έτους, τον Φεβρουάριο του 2020 το στολίδι των ΜΟΝΑΔΩΝ μας είναι πραγματικότητα. Το ΗΡΑ 3 ανοίγοντας τις πόρτες του υπόσχεται την ίδια φροντίδα και αγάπη στους ανθρώπους του, αλλά και την απαράμιλλη πολυτέλεια σε συνδυασμό με την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών που αξίζουν οι ηλικιωμένοι μας. Η υπερσύχρονη αυτή Μονάδα μας, αποτελούμενη από μονόκλινα- σουίτες, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους υψηλής αισθητικής και roof garden με θέα τη νησίδα Ντία, υπόσχεται μία ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία φροντίδας για τους ηλικιωμένους μας και όχι μόνο.

Σκοπός των Μονάδων μας είναι η εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας ζωής πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς τον συνάνθρωπο. Γι αυτό μεριμνούμε για ειδικά και άρτια εξοπλισμένους χώρους στέγασης , διατροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάστασης , ψυχαγωγίας , δημιουργικής απασχόλησης και πάνω απ ’όλα προστασίας και φροντίδας.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Επικοινωνία:

ΗΡΑ 1: ΓΡΑΜΜΟΥ 76 ΠΟΡΟΣ ΤΗΛ: 2810244174, 6972824996, 6980521566

ΗΡΑ 2: ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ (ΠΡΩΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΛΥΨΩ) ΤΗΛ: 2897043388, 6972824996, 6980521566

ΗΡΑ 3: ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ 24 ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΛ: 2810220215, 6972824996, 6980521566

Email: iraheraklion@yahoo.gr

site: www.iracare.gr