ΗΡΑ 1 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υπηρεσίες
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 1
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ήρα 2

Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Στο ΗΡΑ 1, τα Χριστούγεννα στολίσαμε το χώρο μας εορταστικά, και φυσικά φτιάξαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με την συμμετοχή και των ηλικιωμένων. Γιορτάσαμε στο χώρο μας, με διάφορες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις παρέα με κοινοτικούς φορείς όπως, την εταιρεία alzheimer, εκπροσώπους της ενορίας Αγ. Γεωργίου, διάφορα Κ.Α.Π.Η. και συλλόγους. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης "Η μάγισσα Φρικαντέλα " την οποία παρουσίασαν οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι μας. Στα πλαίσια της διαγενεακής επικοινωνίας, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι συνεργάστηκαν και μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς. Όλοι μαζί απολαύαμε την ξεκαρδιστική παράσταση μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι φωτογραφίες που βγάλαμε μιλάνε μόνες τους...

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Εθνικές Γιορτές

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 1 γιορτάζουμε την επέτειο των εθνικών εορτών, συχνά παρέα με τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ αλλά και άλλους φορείς της κοινότητας μας. Την 25η Μαρτίου 2016 επισκεφτήκαμε το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Αγ. Ιωάννη τραγουδήσαμε πατριωτικά τραγούδια με τις χορωδίες μας,είπαμε ποιήματα και παρακολουθήσαμε ένα σχετικό με την εορτή θεατρικό δρώμενο για να ξαναζωντανέψουμε τις μνήμες των ένδοξων αυτών ημερών. Και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες μας, υπήρξαν δυνατές στιγμές συγκίνησης.

Εθνικές Γιορτές

Πρωτομαγιά στο ΗΡΑ 1

Στο ΗΡΑ 1 υποδεχτήκαμε το Μάη με Μαγιάτικα τραγούδια κέφι και βέβαια δημιουργικότητα! Στις φωτογραφίες μας μπορείτε να θαυμάσετε ατέλειωτες γιρλάντες με μαργαρίτες, χαρές και πανηγύρια... με το στεφάνι του Μάη στα μαλλιά των ηλικιωμένων.

Πρωτομαγιά

Διάφορες Εκδηλώσεις

Το Ήρα 1 ΔΕΝ είναι ένα ίδρυμα της παλιάς κλειστής μορφής. Αντίθετα η Μονάδα μας ακολουθεί τις σύγχρονες αντιλήψεις της "Ενεργούς Γήρανσης" και έτσι φροντίζουμε οι ηλικιωμένοι ένοικοι του ΗΡΑ 1 να κρατούν επαφή με την κοινότητα και μάλιστα να είναι ενεργά μέλη της. Έτσι οι ηλικιωμένοι, ενθαρρύνονται ανάλογα με τις δυνατότητες τους, να επισκέπτονται τις εκκλησίες, τα καφενεία, τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, αλλά και φορείς όπως το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. Α.Π.Η. του Πόρου, την εταιρεία Altzheimer κ.α. και να δημιουργούν φιλίες και νέες επαφές με ανθρώπους της γειτονιά μας. Συχνά επίσης διοργανώνουμε κοινές εορταστικές εκδηλώσεις με φορείς της κοινότητας, προάγοντας έτσι τη σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ μας. Ανάμεσα στις φωτογραφίες μας θα δείτε τους ηλικιωμένους του ΗΡΑ 1 να γιορτάζουν τραγουδώντας με την χορωδία μας, να παρακολουθούν θεατρική παράσταση της ομάδας "Θεάτρου Κρήτης " στο ΗΡΑ 2 παρέα με συγγενείς τους, αλλά και να παρουσιάζουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση σε μέλη της εταιρείας Altzheimer. Αντίστοιχα σε άλλες φωτογραφίες εορτών, πιθανόν θα αναγνωρίσετε μέλη των κατηχητών ενηλίκων, διαφόρων ΚΑΠΗ του Ηρακλείου αλλά και άλλων φορέων που κατά περίσταση γιορτάζουν μαζί μας.

Διάφορες Εκδηλώσεις